Štampa

Nudimo vam veliki asortiman tekstilnih artikala pogodnih za štampu.

Na vama je da odaberete željeni proizvod i pošaljete nam podatke koje želite da budu odštampani.

Mi ćemo vam poslati predlog izgleda odštampanog proizvoda i posle vašeg odobrenja uraditi štampu.

Po dogovoru, odštampane proizvode možemo dostaviti ili poslati poštom na željenu adresu.

Vrste štampe koje radimo su:

 

DirektnaDigitalnaSubliFlok i FleksSitoVez

Direktna digitalna stampa je proces gde se željeni motiv štampa direktno na tekstilu preko računara i specijalnog štampača. Ova vrsta štampe omogućava postizanje neverovatnih efekata na tkanini, izuzetnu preciznost, perfektan otisak i postojanost boja.

Jedna od prednosti ove vrste štampe je mogućnost štampanja originalnih motiva po želji, unikata tj. mogućnost štampanja jednog ili više različitih otisaka po povoljnoj ceni u odnosu na druge tehnike štampe.

Štampaju se na transfer papir i potom se transferišu na sintetičke podloge na temperaturi od 205 stepeni. Na ovoj temperaturi se otvaraju molekuli podloge i boja ulazi u iste molekule tako da ne postoji nanos boje. Ovako odštampani materijali su otporni na pranje i iskuvavanje i zadržavaju visok intenzitet boje. Na ovaj način se štampaju dresovi, trenerke, skije keramika itd.
Fleks sublimaciona štampa na majicama predstavlja tehniku štampe u kojoj se unapred pripremljeni dizajn odštampan na papiru peče pomoću termo prese i prenosi na majicu. Fleks folija se posredstvom praha vezuje za materijal. Neke od karakteristika fleks štampe na majicama su: skoro prirodne boje koje imaju blagi sjaj i izuzetan kontrast u odnosu na tekstil. Tehnika fleks sublimacije je odlična jer nema katovanja. Testiranja kažu da se otisak postignut fleks štampom pokazao veoma dugotrajnim i nepromenjenim čak i nakon 100 pranja. Otisak je otporan i na lomljenje, a linije teksta su veoma oštre i jasne.
Štampa na majicama flok sublimacionom tehnikom se radi slično kao i fleks tehnikom. Naime, dizajn odštampan na papiru se peče pomoću termo prese. Fleks folija se posredstvom praha vezuje za materijal. Razlika izmešu fleks i flok tehnike štampe na majicama je u tome što je flok folija deblja od fleks folije (debljina flok folije je 0,5mm) pa je odštampani deo na tekstilu malo izdignut. Štampa na majicama flok tehnikom daje elegantan izgled, a boje imaju blagi sjaj.
Sito štampa na majicama je najkvalitetnije i najdugotrajnije rešenje štampe, ali je sam proces štampe složen i ne isplati se za male tiraže. Štampa se vrši iz četiri osnovne boje i za svaku boju se otvara poseban kliše- sito koji ima svoju fiksnu cenu. Štampa na sito tehnici se isplati za tiraže preko 20 komada.

Reljef koji vezeni konac ostavlja u podlozi daje osećaj vrhunskog kvaliteta i solidnosti kako materijala tako i poruke o brendu koji je izvezen na kapi, majici, jakni…

Vez, tehnika za koju su neophodne preciznost i veština,aplicira se kompjuterski, putem savremenih mašina. Osnovna prednost tehnike veza je njena dugotrajnost

.